Van, amikor a klasszikus ízeket érdemes újragondolni. Ez a parmezános-tejszínes rakott krumpli például épp annyira otthonos, mint a hagyományos változat, mégis egészen más élményt ad. A füstölt sajt mély, karakteres aromája, a friss spenót üdesége és a krémes tejszín tökéletesen kiegészítik egymást, így egy könnyed, de mégis laktató vacsora születik, amitől az egész konyha illatozni fog.
Parmezános-tejszínes rakott krumpli spenóttal és füstölt sajttal (4 adag)
Hozzávalók:
• 800 g burgonya
• 200 g friss spenót
• 200 g füstölt sajt (pl. trappista vagy gouda)
• 200 ml főzőtejszín
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 tojás
• 1 fej vöröshagyma
• 2 ek vaj
• só, frissen őrölt bors
• 1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
1. A burgonyát meghámozod, vékony karikákra szeleteled, és enyhén sós vízben félpuhára főzöd (kb. 8 perc).
2. Közben a vajon üvegesre párolod az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd rádobod a friss spenótot, és csak addig fonnyasztod, míg össze nem esik. Sóval, borssal fűszerezed.
3. A tejszínt összekevered a tojásokkal és a szerecsendióval.
4. Egy kivajazott sütőtálba rétegezed a burgonyát, a spenótot, és minden réteg közé reszelsz a füstölt sajtból.
5. A tetejére is kerüljön bőven sajt, majd az egészet leöntöd a tejszínes-tojásos keverékkel.
6. 180 °c-ra előmelegített sütőben kb. 35–40 percig sütöd, amíg a teteje szép aranybarna és ropogós nem lesz.

A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.