Kevés olyan zöldség van, ami annyira sokoldalú, mint a cukkini. Egyszerre könnyed és laktató, semleges íze miatt pedig szinte bármilyen fűszerrel remekül működik. Ezek a ropogós cukkinis-parmezános tallérok épp azt a pillanatot ragadják meg, amikor valami gyorsat, mégis különlegeset ennél, olyat, amihez elég egy serpenyő és pár egyszerű hozzávaló. Kívül aranybarna és roppanós, belül pedig szaftos és illatos, főleg ha egy kis fokhagymás mártogatóst is mellé teszel. Tökéletes könnyű vacsorának, vendégvárónak vagy akár uzsonnának is.
Hozzávalók (2 adag):
• 2 közepes cukkini
• 1 tojás
• 50 g reszelt parmezán (vagy más kemény sajt)
• 3 evőkanál zsemlemorzsa
• 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
• Só, frissen őrölt bors
• Olívaolaj a sütéshez
• Tálaláshoz: görög joghurt vagy fokhagymás-tejfölös mártogatós
Elkészítés:
1. A cukkinit lereszeled, majd besózod, és 10 percig állni hagyod. Ezután kinyomkodod belőle a felesleges levet.
2. Hozzákevered a tojást, a parmezánt, a zsemlemorzsát és a reszelt fokhagymát. Sózod, borsozod.
3. A masszából kis tallérokat formázol, és enyhén meglapítod.
4. Serpenyőben kevés olívaolajon mindkét oldalukat aranybarnára és ropogósra sütöd (oldalanként kb. 3-4 perc).
5. Azonnal tálalod egy tálkányi joghurtos vagy fokhagymás-tejfölös mártogatóssal.
Tippek:
• Mehet bele friss aprított kapor vagy petrezselyem is, hogy még üdébb legyen,
• Ha diétásabb verziót akarsz, sütőben is megsütheted 200°C-on kb. 20 perc alatt, félidőnél megfordítva.


A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.